Nikola Zečević (©Starsport)
Nikola Zečević (©Starsport)

Furiozni crno-beli u nastavku: Kojadinović i Petrić bombardovali Šapčane, Mihajlov "iks faktor"

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 19:52

Partizan pobedio Metaloplastiku sa 29:24 (13:12) i poveo u polufinalnoj seriji plej-ofa Arkus Superlige Srbije

Crno-beli poveli u polufinalnoj seriji plej-ofa Arkus Superlige Srbije. Fantastičnih drugih 30 minuta rukometaša Partizana koji su pregazili indisponiranu Metaloplastiku. Posle izjednačenog prvog poluvremena (13:12) u nastavku rapsodija čete Darija Krželja - 29:24.

Drugi meč na programu je u Šapcu u sredu, a Partizan ima prvu meč loptu za plasman u finale. Klub iz Humske je treći put u četiri utakmice ove sezone bio bolji od Šapčana, a prvi put je dobila domaća ekipa. Serijom 5:0 su crno-beli prelomili meč u prvih 10 minuta nastavka. Sjajan je u tim trenucima bio Uroš Kojadinović. Iks faktor bio je rezervni čuvar mreže Ivan Mihajlov koji je zamenio Andreja Trnavca. Najbolji golman šampionata Srbije nije imao svoj dan.

Izabrane vesti

Ništa Šapčanima nije polazilo od ruke u nastavku. Gde je stao Kojadinović, nastavili su Stefan Petrić i Ivan Mićić, pa su crno-beli imali neverovatnih +9 (25:16) u 45. minutu. Odbranom je komandovao Vuk Lazović. Odličan na desnom krilu bio je i mladi Nemanja Jović. Kod gostiju je jedino Vojislav Brajović bio raspoložen. Milan Jovanović se probudio tek u finišu, kao i Mateja Dodić, kada je sve bilo rešeno. Raspala se u u nastavku četa Vladana Matića, nastavila sa lošim igrama i rezultatima ove godine.

Igrač utakmice bio je reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović, strelac devet pogodaka, od toga tri sa linije sedam metara. Odličan je bio i Stefan Petrić sa šest golova. Vratio se crno-belli bombarder u tim posle povrede i šutevima sa devet metara razbijao odbranu gostiju. Pet puta je mrežu Metaloplastike zatresao Ivan Mićić, a četiri puta Nemanja Jović. Ivan Mihajlov je imao pet odbrana, a Andrej Trnavac četiri.

Kod Šapčana najefikasniji sa osam golova bio je juniorski reprezentativac Mateja Dodić, od toga četiri sedmerca. Vojislav Brajović je postigao pet pogodaka, a Milan Dakić tri. Iskusni Darko Arsić je sakupio devet intervencija.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Petak

Vojvodina – Dinamo Pančevo 26:23 (12:11)

Subota

Partizan – Metaloplastika 29:24 (13:12)

***igra se na dve dobijene


tagovi

ARKUS ligaRK PartizanMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara